marți, 22 octombrie 2013

Alene


Lumea e plina de definitii. Oamenii gasesc definitii pentru lucruri care nu pot fi explicate, iar daca le stii pe astea esti destept. Nu, nu esti destept, te transfori in masinarie, te lasi prada lumii acesteia.
Hai sa indraznim sa visam! Hai sa evadam in muzica, in raset, in iubire in arta! Da-mi o definitie pentru arta. Nu poti, nu? Normal ca nu... Exista atat de multe feluri de arta... Arta de a scrie, de a citi, de a iubi, de a crede, de a spera, de a rade... E arta in tot ce prindem, in tot ce gasim, in tot ce avem. Noi suntem artaenigmelor tacute, nestingherite. Nu e nimic ce sa nu poti cuprinde, ce sa nu poti imagina - e totul al tau. Ai stele pe cerul infinit, ai ape tremurand in soapta, ai vise zburatoare printre ani, ai llacrimi pe obraz de ceara, ai libertatea glasului final.
Nu sunt multe de zis. Sunt multe de visat. Ai multe de atins si de inteles. Pe unele s-ar putea sa le regreti. Asa e viata - arta. Tu nu te opri: alege-ti calea, schimb-o si traieste-o! Picteaz-o, scrijeleste-o, alung-o si respir-o. Zambeste.
Viata e scurta. Trebuie sa o facem sa merite traita si sa ne bucuram de ea; dar, cel mai important, trebuie sa lasam ceva in urma - o urma de iubire tanara, de glas, de slava. Orice, dar ceva infinit. Coloreaza-i altuia drumul, calea ta a fost colorata alene de suflete unite. Nu uita de mine...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu